Salam semua. Kali ne Aima nak share resipi kastad jagung yang menjadi feberet abang, anak Aima yang kedua. Selalu jugak buat f ngam2 ada jagung dalam peti sejuk. Sedap di makan sejuk2. F Aima kan, sejukkan dulu selama beberapa jam, dah sejuk baru makan sambil tengok tv, pai tak terasa abis beberapa potong, mana badan tak mengembang, eheee... jgn lupa try ek =)
Kastad Jagung
Bahan2:
1 cawan tepung kastad
3 cawan gula pasir
1 tin jagung manis
2 cawan santan
Sedikit garam
pewarna kuning
Cara:
Bancuh tepung kastad dengan santan serta gula, jerangkan ke atas api dan kacau hingga kental. Tuangkan jagung ke dalamnya kacau lagi supaya rata. Bila telah sebati angkat dan tuangkan ke dalam loyang atau acuan dan sejukkan. Setelah sejuk bolehlah dipotong sebelum di hidang..
No comments:
Post a Comment