السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ.. I miss my blog.. I miss blogging.. Rindu nak update tentang pahit manis kehidupan, segala suka duka, keluh kesah dan pengalaman hidup.. Harap-harap lepas ne semangat blogging tu datang lagi.. Blog ne pun saja-saja nak mengasah balik skill sastera yang dah lama ditinggalkan. Sekadar berkongsi rasa di sepanjang hidup ini memang banyak suka duka yang dah dilalui, banyak pahit manis dah di rasai, banyak onak duri dah di jalani, banyak liku-liku yang dah di rentasi, Alhamdulillah masih diberi kekuatan untuk mengharungi. Semoga hati ini terus kuat dan semangat untuk melayari bahtera kehidupan di masa hadapan, amiin yarabbalalamin..

11 July 2012

~Kastad Jagung~

Salam semua.  Kali ne Aima nak share resipi kastad jagung yang menjadi feberet abang, anak Aima yang kedua. Selalu jugak buat f ngam2 ada jagung dalam peti sejuk. Sedap di makan sejuk2. F Aima kan, sejukkan dulu selama beberapa jam, dah sejuk baru makan sambil tengok tv, pai tak terasa abis beberapa potong, mana badan tak mengembang, eheee... jgn lupa try ek =)

Kastad Jagung
Bahan2:
1 cawan tepung kastad
3 cawan gula pasir
1 tin jagung manis
2 cawan santan
Sedikit garam
pewarna kuning

Cara:
Bancuh tepung kastad dengan santan serta gula, jerangkan ke atas api dan kacau hingga kental. Tuangkan jagung ke dalamnya kacau lagi supaya rata. Bila telah sebati angkat dan tuangkan ke dalam loyang atau acuan dan sejukkan. Setelah sejuk bolehlah dipotong sebelum di hidang..

No comments:

Post a Comment